Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54546

Ingredience

Na těsto
180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
120 g Cukr krupice
600 g Kompot mandarinkový
120 g Mandle
100 g Marmeláda pomerančová
4 dl Mléko polotučné
350 g Máslo čerstvé
40 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 162kJ
17% Sacharidy 61 g
36% Tuky 27 g
2% Sodík 50 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mandarinkové řezy postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na plech, vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout.

2

Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Na mírném ohni, za stálého míchání, uvaříme hustý pudink. Stáhneme ze sporáku, občasným promícháním necháme vychladnout a přidáme 100 g okapaných mandarinek. Mandarinky s pudinkem spolu rozšleháme na hladkou hmotu, do které všleháme na kousky nakrájené čerstvé máslo.

3

Vychladlý korpus vybereme z plechu, a poté podélně rozřízneme na 3 díly. První díl potřeme marmeládou, na ni rozetřeme 1/3 náplně. Na náplň naskládáme měsíčky mandarinek a přiklopíme druhým dílem korpusu. Opět potřeme marmeládou, druhým dílem náplně, vyskládáme mandarinky a přiklopíme třetím dílem korpusu. Ten opět potřeme marmeládou a zbylou náplní. Povrch korpusu ozdobíme praženými mandlemi, které nastrouháme na hrubém struhadle.

4

Naplněný korpus vložíme do lednice zatuhnout. Následovně krájíme na řezy, které servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích.

Poznámka

Při připravě řezů můžeme použit i jiné ovoce. Např. jahody, broskve, ostružiny apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept