Mandarinkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandarinkové řezy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54546 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
180 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
120 g | Cukr krupice |
600 g | Kompot mandarinkový |
120 g | Mandle |
100 g | Marmeláda pomerančová |
350 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 154,3mg |
Draslík | 181,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 428,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Kompot mandarinkový, Mandle, Marmeláda pomerančová, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandarinkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na plech, vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. |
2 | Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Na mírném ohni, za stálého míchání, uvaříme hustý pudink. Stáhneme ze sporáku, občasným promícháním necháme vychladnout a přidáme 100 g okapaných mandarinek. Mandarinky s pudinkem spolu rozšleháme na hladkou hmotu, do které všleháme na kousky nakrájené čerstvé máslo. |
3 | Vychladlý korpus vybereme z plechu, a poté podélně rozřízneme na 3 díly. První díl potřeme marmeládou, na ni rozetřeme 1/3 náplně. Na náplň naskládáme měsíčky mandarinek a přiklopíme druhým dílem korpusu. Opět potřeme marmeládou, druhým dílem náplně, vyskládáme mandarinky a přiklopíme třetím dílem korpusu. Ten opět potřeme marmeládou a zbylou náplní. Povrch korpusu ozdobíme praženými mandlemi, které nastrouháme na hrubém struhadle. |
4 | Naplněný korpus vložíme do lednice zatuhnout. Následovně krájíme na řezy, které servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích. |
Poznámka
Při připravě řezů můžeme použit i jiné ovoce. Např. jahody, broskve, ostružiny apod.