Kakaové řezy s oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakaové řezy s oříšky
Kakaové řezy s oříšky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54547 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
180 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
300 g | Čokoláda na vaření |
160 g | Cukr krupice |
100 g | Kakao |
100 g | Ořechy lískové |
700 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 154,4mg |
Draslík | 129,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 130,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Čokoláda na vaření, Kakao, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kakaové řezy s oříšky postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a kakao a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 40 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a vyklopíme z plechu. Korpus rozřízneme po délce na 2 půlky. |
2 | Příprava krému: do kastrůlku vlijeme 500 ml smetany, přisypeme cukr, přidáme prosáté kakao a svaříme dohromady. Stáhneme ze sporáku, vložíme kousky čokolády a mícháme až do rozpuštění čokolády. Vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. Následovně šlehačem rozšleháme na hladký krém. |
3 | Půlkou krému potřeme první díl korpusu, položíme druhý díl, který potřeme zbylým krémem. Vložíme do lednice zatuhnout. Nakonec nakrájíme na řezy. Servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích. Těsně před podáváním každý řez ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a oloupanými celými oříšky. |