Základní recept na křupavé těsto bezé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní recept na křupavé těsto bezé
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54550 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Ořechy vlašské |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
30 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 28,5mg |
Vláknina | 457,0mg |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní recept na křupavé těsto bezé postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut. |
2 | Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky. |
3 | Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku. |
Poznámka
Pro úspěšné pečení z těsta bezé je důležité, aby bílky byly vyšlehané na úplně tuhý sníh. Nemůžeme ale bílky prošlehat, při přidání dalších surovin hmota klesne a po pečení není korpus křupavý.