Jednoduchý recept

Křupavé Bezé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54552
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Na těsto
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Ořechy vlašské
6 ks Vaječný bílek slepičí
Na náplň
60 g Čokoláda hořká
30 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 629kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 26 mg
5% Bílkoviny 3 g

Křupavé Bezé postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme přibližně 15 minut.

2

Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.

3

Bílky v misce vyšleháme na řídkou pěnu. Potom přisypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme mouku, na středním struhadle nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka přimícháme ze smetaný vyšlehanou tuhou šlehačku.

4

Vezmeme jeden díl korpusu, potřeme ho připravenou náplní. Přikryjeme druhou půlkou korpusu, posypeme moučkovým cukrem. Vložíme do lednice, necháme náplň zatuhnout. Následovně nakrájíme na úhledné řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept