Holandský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský chléb
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54553 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Droždí sušené |
200 g | Gouda |
50 g | Mák - semena |
500 g | Mouka chlebová |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
150 g | Mouka žitná celozrnná |
40 g | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 496,5mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 4,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Mák - semena, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka žitná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandský chléb postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme chlebovou mouku, žitnou mouku, nastrouhaný sýr, celozrnnou mouku, sůl, sušené droždí a mák. Zalijeme vodou a přendáme do nádobky v domácí pekárně. Nastavíme program na celozrnný chléb a stupeň opečení kůrky a necháme péct. |