Celozrnný anýzový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnný anýzový chléb
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54555 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Anýz celý |
10 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka chlebová |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
5 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 212,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Cukr krupice, Droždí, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnný anýzový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme sůl, cukr, mouku, rozdrobené droždí a promícháme. Zalijeme vodou a rozpuštěným máslem, promícháme a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a stupeň opečenosti kůrky a necháme péct. Pár minut před koncem posypeme anýzem a necháme dopéct. |