Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54556
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na těsto
300 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
300 g Kokos strouhaný
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
9 ks Vaječný bílek slepičí
Na krém
100 g Čokoládové lanýže
160 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Káva instantní
100 g Lupínky kokosové
270 g Máslo čerstvé
9 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 704kJ
17% Sacharidy 61 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 70 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dort Bezé s kokosem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto: Bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, do něj vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem, nakonec vmícháme kokos. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Plech vyložíme pečícím papírem a do středu naneseme do tvaru kruhu o velikosti dortové formy těsto. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 - 30 minut. Upečené korpusy vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Na jednom plechu můžeme péct jen jeden díl. Proto musíme péct každý díl korpusu zvlášť.

2

V horké vodní lázni nejdříve šleháme žloutky s půlkou cukru tak dlouho, než získáme hustou hmotu. Přidáme kávu, vybereme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny, smícháme spolu se žloutkovou hmotou.

3

Připravený krém natřeme na první díl korpusu čtvrtinou krému. Tak pokračujeme až do posledního korpusu. Povrch a strany potřeme zbylým krémem, obalíme kokosovými lupínky a dáme do lednice ztuhnout. Povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinami.

4

Krájíme na úhledné dortové porce. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Poznámka

Servírujeme studené. Po dobu pečení, dvířka trouby neotvíráme. Krájíme opatrně a zlehka ostrým pilkovým nožem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept