Dort Bezé s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort Bezé s kokosem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54556 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
300 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Kokos strouhaný |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
9 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na krém | |
100 g | Čokoládové lanýže |
160 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Káva instantní |
100 g | Lupínky kokosové |
270 g | Máslo čerstvé |
9 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 309,1mg |
Draslík | 113,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 367,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Čokoládové lanýže, Cukr moučkový, Káva instantní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos strouhaný, Mouka pšeničná hrubá, Lupínky kokosové, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort Bezé s kokosem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme těsto: Bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, do něj vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem, nakonec vmícháme kokos. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Plech vyložíme pečícím papírem a do středu naneseme do tvaru kruhu o velikosti dortové formy těsto. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 - 30 minut. Upečené korpusy vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Na jednom plechu můžeme péct jen jeden díl. Proto musíme péct každý díl korpusu zvlášť. |
2 | V horké vodní lázni nejdříve šleháme žloutky s půlkou cukru tak dlouho, než získáme hustou hmotu. Přidáme kávu, vybereme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny, smícháme spolu se žloutkovou hmotou. |
3 | Připravený krém natřeme na první díl korpusu čtvrtinou krému. Tak pokračujeme až do posledního korpusu. Povrch a strany potřeme zbylým krémem, obalíme kokosovými lupínky a dáme do lednice ztuhnout. Povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinami. |
4 | Krájíme na úhledné dortové porce. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích. |
Poznámka
Servírujeme studené. Po dobu pečení, dvířka trouby neotvíráme. Krájíme opatrně a zlehka ostrým pilkovým nožem.