Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54559
Kategorie: Cukroví

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
220 g Cukr krupice
120 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
60 g Poleva čokoládová
6 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 239kJ
4% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 20 mg
2% Bílkoviny 1 g

Křehké pusinky postup přípravy receptu:

1

Do misky vsypeme cukr, přidáme bílky, vanilkový cukr. Ve vodní lázní šleháme do mírného zahoustnutí. Hmotu vybereme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, přidáme vanilkový lusk, citronovou šťávu a vyšleháme na tuhou hmotu. Potom přisypeme prosátý moučkový cukr a ještě mícháme do rozpuštění cukru.

2

Plech vyložíme pečícím papírem. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech kopečky, tzv. pusinky. Ihned vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C teplotě pečeme přibližně 40-45 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme dále sušit, až do vychladnutí trouby.

3

Plech s pusinkami vytáhneme z trouby, odloupneme je z pečícího papíru a ozdobíme čokoládovou polevou.

Poznámka

Bílkovou hmotu nenecháváme dlouho stát, ale ihned stříkáme na plech a dáváme péct. V opačném případě hmota zřídne a pusinky se na plechu roztečou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept