Šumajstr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumajstr
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5456 |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole bílé |
250 g | Ječné kroupy |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 23,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šumajstr postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočíme fazole. Další den je uvaříme v té samé vodě. |
2 | Uvaříme i dobře propláchnuté kroupy. |
3 | Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, když zesklovatí, přidáme nakrájenou slaninu na kostičky. |
4 | Smícháme s fazolemi a kroupami, osolíme a podáváme. |