Recept

Roláda plněná kávovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54560

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Citronová kůra
180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Káva turecká
30 ml Likér mandlový - Amaretto
60 g Poleva čokoládová
50 g Rozinky tmavé
50 ml Rum
300 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
16% Sacharidy 57 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 31 mg
15% Bílkoviny 8 g

Roláda plněná kávovou náplní postup přípravy receptu:

1

Máslo (50 g) dáme rozpustit v mikrovlnné troubě, poté necháme mírně vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, žloutky s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a našleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku a vařečkou zlehka, avšak důkladně (aby nezůstala na dně mouka) promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na pečicím papírem vyložený plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, položíme na cukrem posypanou utěrku nebo papír. Opatrně sloupneme pečící papír.

2

Krém: smetanu s vanilkovým cukrem vložíme do kastrůlku. Přidáme kávu, povaříme cca 3 minuty. Vložíme do lednice na celou noc, následovně smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do ní přidáme okapané rozinky a likér. Připraveným krémem potřeme korpus, pomocí papíru nebo utěrky svineme do rolády a vložíme do lednice zatuhnout.

3

Z rolády odstraníme utěrku, anebo papír. Celou roládu ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájíme na úhledné porce.

Poznámka

Servírujeme studené. Těsně před podáváním můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou a ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept