Recept

Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54561

Ingredience

600 g Chléb slunečnicový
Pivní marináda
0,5 l Bujón hovězí
1 polévková lžíce Cukr třtinový
4 polévková lžíce Koření grilovací
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
3 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
2 kávová lžička Sůl
1,9 kg Vepřová žebra
4 stroužek Česnek
Na potírání
2 polévková lžíce Olej chilli
1 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
Medová omáčka
1 ks Chilli paprička
200 g Med včelí
5 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sójová omáčka Kikkoman
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

100% Kalorie 1,974 kcal
Kilojoule 8 259kJ
32% Sacharidy 116 g
161% Tuky 120 g
1258% Sodík 25 g
166% Bílkoviny 93 g

Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme pivní marinádu. Do hrnce nalijeme silný hovězí bujón, černé pivo, 4 lžíce grilovacího koření, 4 prolisované stroužky česneku, lžíci třtinového cukru, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 lžičky soli a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře. Vše promícháme a povaříme asi 3 minuty. Poté marinádu dáme vychladit.

2

Omyjeme a osušíme vepřová žebírka, která vložíme do marinády na 24 hodin.

3

Po 24 hodinách žebírka v marinádě uvaříme doměkka (vaříme je přibližně hodinu). V misce si smícháme slunečnicový, chilli olej a sladkou papriku.

4

Gril rozpálíme na 160°C-200°C a žebírka za častého potírání zbylým ochuceným olejem potíráme a grilujeme do zlatočervena.

5

4-5 červených paprik omyjeme a osušíme. V grilu je opečeme téměř dohněda, poté je sloupneme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pokrájené dáme do mixéru. Přidáme k nim tekutý med, 1 dl červeného vína, po 2 lžicích rajský protlak se sójovou omáčkou, prolisovaný česnek, chilli papričku, kterou jsme omyli a zbavili semínek. Podle chuti přidáme sůl a cukr. Vše rozmixujeme dohladka, poté omáčku nalijeme do rendlíku a povaříme 2 minuty.

6

Ke grilovaným žebírkům podáváme medovou omáčku a chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept