Recept

Pečené rozmarýnové vepřové ocásky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54563
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
7 dl Masový vývar
5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
4 ks Vepřové ocásky
3 dl Víno bílé
Na potření
8 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín drcený
1 dl Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 polévková lžíce Sůl
Na dochucení výpeku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 669kJ
19% Sacharidy 69 g
37% Tuky 28 g
41% Sodík 828 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pečené rozmarýnové vepřové ocásky postup přípravy receptu:

1

Vepřové omyté ocásky osušíme.

2

V misce promícháme olej se solí, prolisovaným česnekem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem. Omyjeme větvičky rozmarýnu, oloupeme cibuli a pokrájíme ji na osminky. Připravenou směsí silně potřeme ocásky, které dáme do pekáče, proložíme větvičkami rozmarýnu, cibulí, pekáč zakryjeme a maso dáme na 20 hodin do chladničky.

3

Před pečením k ocáskům přilijeme vývar s vínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 90 minut doměkka. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké, vyjmeme je z výpeku i s rozmarýnem.

4

Výpek na plotně vysmažíme téměř na tuk, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme, poté přilijeme 2.5 dl vody s 1 dl černého piva a šťávu z masa prudce povaříme do doby, až zhoustne. Štávu přecedíme do druhého hrnce.

5

Pečené ocásky podáváme přelité šťávou z masa, doplníme chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept