Jednoduchý recept

Základní lité těsto na palačinky

  • Evropa
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Základní lité těsto na palačinky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54564
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 587kJ
5% Sacharidy 20 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 49 mg
11% Bílkoviny 6 g
Základní lité těsto na palačinky

Základní lité těsto na palačinky postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstu nezůstaly hrudky.

2

Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.

3

Následovně postupujeme podle dalšího receptu a návodu na přípravu palačinek, například plnění a podobně.

Poznámka

Zásadně těsto na palačinky připravujeme z hladké mouky. Do těsta nedáváme velké množství cukru, protože ten se připaluje, je tedy lépe používat méně cukru, anebo žádný. Palačinky dostanou sladkou chuť díky náplni. Nejlepší je nechat hotové těsto chvilku odležet, aby mouka nabobtnala.

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Základní lité těsto na palačinky
Těsto je vynikající.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept