Jednoduchý recept

Rychlý štrúdl

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rychlý štrúdl 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54567

Ingredience

8 plátek Chléb toastový
2 ml Citronová šťáva
30 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
3 ks Jablka
30 g Máslo čerstvé
20 g Rozinky tmavé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
23% Sacharidy 81 g
13% Tuky 10 g
25% Sodík 492 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rychlý štrúdl postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme krupicovým i vanilkovým cukrem, přidáme opláchnuté rozinky, promícháme.

2

Jablkovou směs položíme na plátek máslem namazaného toastového chleba, přiklopíme dalším plátkem. Zapečeme v rozpáleném toastovači.

3

Podáváme teplé, na jednotlivých talířích.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rychlý štrúdl
Dávám palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Dělávám už dlouho, název receptu je na tyto sladké sendviče poněkud zavádějící, ale chutově velice blízké.blink Přidala jsem trochu mleté skořice. Mám sendvičovač, který dělá čtvercové tvary a prohlubně má ve tvaru mušlí.
 
Aleisa
Rychlý štrúdl
Zapomněla jsem napsat, že jsem jablka nahrubo nastrouhala, protože mám typ sendvičovače, kde můžu dát mezi plátky chleba více náplně. Jinak opravdu raději nakrájet jablka na plátky. Jinak se taky může dát do přístroje pás papíru na pečení, na to připravené chleby a na ně zase pás papíru na pečení a vše se zapeče.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept