Rychlý štrúdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý štrúdl
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54567 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
2 ml | Citronová šťáva |
30 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
3 ks | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Rozinky tmavé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 349,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý štrúdl postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme krupicovým i vanilkovým cukrem, přidáme opláchnuté rozinky, promícháme. |
2 | Jablkovou směs položíme na plátek máslem namazaného toastového chleba, přiklopíme dalším plátkem. Zapečeme v rozpáleném toastovači. |
3 | Podáváme teplé, na jednotlivých talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Dávám palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Dělávám už dlouho, název receptu je na tyto sladké sendviče poněkud zavádějící, ale chutově velice blízké. Přidala jsem trochu mleté skořice. Mám sendvičovač, který dělá čtvercové tvary a prohlubně má ve tvaru mušlí.
Zapomněla jsem napsat, že jsem jablka nahrubo nastrouhala, protože mám typ sendvičovače, kde můžu dát mezi plátky chleba více náplně. Jinak opravdu raději nakrájet jablka na plátky. Jinak se taky může dát do přístroje pás papíru na pečení, na to připravené chleby a na ně zase pás papíru na pečení a vše se zapeče.