Recept

Vepřové kousky s rýží

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54571

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
375 ml Granule dashi
80 ml Omáčka sojová - Tamari
1 kávová lžička Petržel - nať
550 g Rýže Basmati
4 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso libové
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 632kJ
15% Sacharidy 56 g
37% Tuky 28 g
68% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové kousky s rýží postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Rýži propláchneme studenou vodou, scedíme. Do hrnce vlijeme asi 750 ml vody. Když se voda začne vařit, přidáme rýži a snížíme teplotu. Vaříme asi 15 minut, poté hrnec odstavíme a necháme asi 10 minut dojít.

3

Dashi, sójovou omáčku, cukr i Mirin nalijeme do menšího hrnce a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou šalotku a vaříme další 4 minuty, dokud neni měkká. Vhodíme plátky masa a necháme povařit další 3 minuty.

4

Do směsi nasypeme pokrájenou petržel a nalijeme lehce ušlehaná vajíčka. Zlehka míchíme, dokud vejce neztuhnou, na 3 minuty odstavíme. Do čtyř hlubších misek naservírujeme rýži, přelijeme omáčkou z masa.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept