Vepřové kousky s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kousky s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54571 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
375 ml | Granule dashi |
80 ml | Omáčka sojová - Tamari |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
550 g | Rýže Basmati |
1 ks | Šalotka |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso libové |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 334,1mg |
Draslík | 223,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šalotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Petržel - nať, Rýže Basmati, Vepřové maso libové, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kousky s rýží postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Rýži propláchneme studenou vodou, scedíme. Do hrnce vlijeme asi 750 ml vody. Když se voda začne vařit, přidáme rýži a snížíme teplotu. Vaříme asi 15 minut, poté hrnec odstavíme a necháme asi 10 minut dojít. |
3 | Dashi, sójovou omáčku, cukr i Mirin nalijeme do menšího hrnce a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou šalotku a vaříme další 4 minuty, dokud neni měkká. Vhodíme plátky masa a necháme povařit další 3 minuty. |
4 | Do směsi nasypeme pokrájenou petržel a nalijeme lehce ušlehaná vajíčka. Zlehka míchíme, dokud vejce neztuhnou, na 3 minuty odstavíme. Do čtyř hlubších misek naservírujeme rýži, přelijeme omáčkou z masa. |
Poznámka
Servírujeme teplé.