Recept

Kuřecí závitky plněné zeleninou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54574
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

6 ks Chřest zelený
1 polévková lžíce Cukr moučkový
400 g Kuřecí prsa
0,5 dl Olej slunečnicový
80 ml Omáčka sojová - Tamari
6 ks Šalotka
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
80 ml Víno Saké
80 ml Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
17% Sacharidy 60 g
21% Tuky 15 g
76% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Kuřecí závitky plněné zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. Měli bysme jich mít 12. Plátky si položíme vedle sebe, osolíme a lehce posypeme škrobem.

2

Na každý plátek položíme dílek šalotky a 1/2 ks chřestu, zabalíme a převážeme provázkem, aby se nám nerozvinuly.

3

Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vložíme závitky. Smažíme asi 5-6 minut dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.

4

V míse smícháme mirin, saké, sójovou omáčku, cukr a přilijeme do pánve. Vaříme dokud se cukr nerozpustí. Stáhneme plamen a vložíme do směsi závitky, které ještě 5 minut vaříme.

5

Závitky vyndáme a odstraníme provázky. Štávu z masa ještě povaříme v pánvi 7 minut, poté do ní ještě vložíme na 2 minuty závitky. Rolky naskládáme na talířky a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept