Recept

Hovězí kousky se zelím

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54578

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
125 ml Granule dashi
500 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
60 ml Omáčka sojová - Tamari
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
250 g Zelí hlávkové bílé
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
11% Sacharidy 39 g
8% Tuky 6 g
49% Sodík 988 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí kousky se zelím postup přípravy receptu:

1

Maso vyndáme z ledničky a rozkrájíme ho na středně velké proužky.

2

Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vložíme maso, které smažíme cca minutu z obou stran. Poté maso vyndáme z pánve stranou.

3

Do pánve vložíme nakrájenou šalotku a zelí. Mícháme a smažíme asi minutu. V misce smícháme sójovou omáčku, Mirin, dashi, zázvor, česnek, cukr, pepř a nalijeme do pánve k zelenině. Přivedeme k varu a vhodíme do směsi i hovězí proužky. Vaříme ještě asi 2 minuty, poté ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept