Jednoduchý recept

Hovězí vývar s bramborami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 78 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 58 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54579
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Brambory rané
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
375 dl Granule dashi
500 g Hovězí maso přední
60 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
80 ml Omáčka sojová - Tamari
60 ml Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
5% Sacharidy 19 g
35% Tuky 26 g
63% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Hovězí vývar s bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme, oloupeme a namočíme na 20 minut do studené vody.

2

Vyndáme maso z chladničky a nakrájíme ho na větší nudličky. Maso promícháme s 1 lžící rostlinného a slunečnicového oleje.

3

Do větší pánve nalijeme zbytek rostlinného oleje a rozpálíme. Vhodíme na kostky nakrájené brambory a opečeme je ze všech stran asi 8-10 minut. Vyndáme je z pánve. Do té přidáme ještě olej, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme je stranou k bramborám.

4

Na téže pánvi osmahneme vepřové maso. Smažíme asi 4 minuty.

5

Do pánve k masu přihodíme brambory s cibulí a přilijeme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Snížíme teplotu a vaříme asi 40 minut, dokud maso i brambory nejsou měkké.

6

Podáváme v hlubších miskách .

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept