Recept

Vepřový mozeček s vajíčky a lanýži

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54581
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Bageta
0,5 ks Lanýž
80 g Máslo bylinkové
100 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 ks Šalotka
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
400 g Vepřový mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
15% Sacharidy 53 g
48% Tuky 36 g
37% Sodík 734 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřový mozeček s vajíčky a lanýži postup přípravy receptu:

1

Vepřové mozečky omyjeme, dáme do síta, přelijeme vroucí vodou, poté je zbavíme blan a žilek. Očištěné šalotky pokrájíme nadrobno. 6 vajec rozklepneme do misky, z nich vyjmeme lžicí 2 žloutky a odložíme je do skleničky. Lanýže nastrouháme na tenké plátky, petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.

2

V pánvi na rozehřátém másle zpěníme šalotku, jakmile se začne smažit a je zlatavá, přidáme mozečky, promícháme a pod pokličkou dusíme 5 - 7 minut. Přidáme vejce a mícháme do doby, než zhoustnou. Vsypeme sůl, pepř, promícháme a přidáme odložené žloutky. Znovu promícháme, ale už nesmažíme. Mozeček nakonec zjemníme přidáním sladké smetany.

3

2 bagety pokrájíme zešikma na plátky. V tefonové pánvi rozpálíme bylinkové máslo a plátky bagety osmažíme z každé strany do zlatova.

4

Mozeček rozdělíme na talíře, ozdobíme nastrouhanými tenkými plátky lanýžů a petrželkou. K mozečku s vejci podáváme křupavé plátky bagety.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept