Recept

Kachní křídla s hrachem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54583

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
300 g Hrách
4 ks Kachní křídla
2 kávová lžička Olej sezamový
125 ml Omáčka sojová - Tamari
60 ml Víno Saké
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1 polévková lžíce Zázvor mletý
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
18% Sacharidy 64 g
4% Tuky 3 g
97% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Kachní křídla s hrachem postup přípravy receptu:

1

Hrách necháme přes noc namočený ve vodě, aby nám nabobtnal. Poté ho scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 2,5 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme, tak aby nám vývar zůstal k dalšímu použití.

2

Kachní křídla rozpůlíme.

3

Do většího hrnce nalijeme olej a dáme do něj křídla, která z obou stran smažíme asi 5 minut dozlatova. Dáme je stranou.

4

Do téže pánve dáme nakrájenou jarní cibulku a smažíme 2 minuty. Přidáme zázvor, kachní křídla, hrách a podlijeme vývarem.

5

Do směsi přilijeme sójovou omáčku, mirin, saké, cukr a vaříme. Snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Poté opět zvýšíme teplotu a vaříme dalších 20 minut.

6

Takto připravené jídlo, podáváme v hlubokých miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept