Kachní křídla s hrachem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní křídla s hrachem
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
300 g | Hrách |
4 ks | Kachní křídla |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
125 ml | Omáčka sojová - Tamari |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
60 ml | Víno Saké |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 124,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 186,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej sezamový, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachní křídla, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní křídla s hrachem postup přípravy receptu:
1 | Hrách necháme přes noc namočený ve vodě, aby nám nabobtnal. Poté ho scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 2,5 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme, tak aby nám vývar zůstal k dalšímu použití. |
2 | Kachní křídla rozpůlíme. |
3 | Do většího hrnce nalijeme olej a dáme do něj křídla, která z obou stran smažíme asi 5 minut dozlatova. Dáme je stranou. |
4 | Do téže pánve dáme nakrájenou jarní cibulku a smažíme 2 minuty. Přidáme zázvor, kachní křídla, hrách a podlijeme vývarem. |
5 | Do směsi přilijeme sójovou omáčku, mirin, saké, cukr a vaříme. Snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Poté opět zvýšíme teplotu a vaříme dalších 20 minut. |
6 | Takto připravené jídlo, podáváme v hlubokých miskách. |