Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54584

Ingredience

2 ks Brambory rané
375 ml Granule dashi
750 g Hovězí maso přední
100 g Hrách
1 polévková lžíce Kurkuma
2 ks Mrkev kořen
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
2 polévková lžíce Pasta shiro miso
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 403kJ
13% Sacharidy 47 g
257% Tuky 193 g
35% Sodík 691 mg
88% Bílkoviny 50 g

Směs obalená kurkumou postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo s rostlinným olejem a jednou lžící slunečnicového oleje. Přidáme nakrájenou šalotku a za pozvolného míchání smažíme 10 - 12 minut.

2

Do pánve vlijeme zbytek oleje. Maso rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, smažíme asi 7 minut. Poté vyndáme z pánve stranou.

3

Do téže pánve vložíme prolisovaný česnek s kurkumou a zamícháme. Poté vrátíme do pánve šalotku s masem a smícháme, aby vše bylo obaleno kurkumou. Ke směsi dolijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin a 500 ml vody. Vmícháme pastu miso a vaříme přibližně hodinu. Poté vhodíme na kostky pokrájené brambory a mrkev, povaříme dalších 45 minut, nakonec přisypeme hrách, vaříme už jen 8 minut. Směs rozdělíme do čtyř misek a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept