Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54585

Ingredience

20 g Cukr bílý krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Džem jahodový
400 g Jahody zahradní
400 g Smetana 33% (šlehačka)
1 dl Voda pitná
20 g Ztužovač šlehačky
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 634kJ
13% Sacharidy 46 g
25% Tuky 18 g
3% Sodík 64 mg
20% Bílkoviny 11 g

Roláda palančinková postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr a malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstali hrudky.

2

Pánev, nejlépe teflonovou potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou obrátíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta a palačinky necháme dobře vychladnout.

3

Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a stužovačem na tuhou šlehačku, do které vmícháme dvě lžíce jahodového džemu.

4

Vychladlé palačinky naskládáme na potravinářskou folii. Skládáme je do řády tak, že jedna třetina každé palačinky dáváme přes sebe. Potřeme je džemem a připravenou náplní. Po celé délce na okraj naskládáme celé jahody. Pomocí fólie palačinky zabalíme do rolády, pěkně zformujeme a vložíme do lednice zatuhnout. Do studené vody dáme želé, cukr, necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme téměř k varu a stáhneme ze sporáku. Stálým mícháním necháme mírně vychladnout a polijeme, anebo potřeme povrch palačinkové rolády. Vrátíme opět do lednice zatuhnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou roládu podáváme jako studený dezert. Každou porci, můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou, anebo čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept