Roláda palančinková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda palančinková
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54585 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
20 g | Cukr bílý krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
5 dl | Mléko plnotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Džem jahodový |
400 g | Jahody zahradní |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl | Voda pitná |
30 g | Želatina |
20 g | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 224,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 311,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Džem jahodový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr bílý krupice, Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda palančinková postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr a malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstali hrudky. |
2 | Pánev, nejlépe teflonovou potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou obrátíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta a palačinky necháme dobře vychladnout. |
3 | Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a stužovačem na tuhou šlehačku, do které vmícháme dvě lžíce jahodového džemu. |
4 | Vychladlé palačinky naskládáme na potravinářskou folii. Skládáme je do řády tak, že jedna třetina každé palačinky dáváme přes sebe. Potřeme je džemem a připravenou náplní. Po celé délce na okraj naskládáme celé jahody. Pomocí fólie palačinky zabalíme do rolády, pěkně zformujeme a vložíme do lednice zatuhnout. Do studené vody dáme želé, cukr, necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme téměř k varu a stáhneme ze sporáku. Stálým mícháním necháme mírně vychladnout a polijeme, anebo potřeme povrch palačinkové rolády. Vrátíme opět do lednice zatuhnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou roládu podáváme jako studený dezert. Každou porci, můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou, anebo čokoládovou polevou.