Jednoduchý recept

Palačinky s vanilkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54586
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko plnotučné
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na polevu
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
100 g Poleva čokoládová
250 g Smetana 12% (konzumní)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 916kJ
18% Sacharidy 63 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 105 mg
24% Bílkoviny 13 g

Palačinky s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.

2

Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta. Palačinky do dalšího použití udržujeme teplé.

3

Příprava vanilkové polevy: v misce ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Přidáme vanilku, vlijeme smetanu, půl minuty prošleháme a stáhneme ze sporáku.

4

Teplé palačinky svineme do rolády, naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci přelijeme teplou polevou, pokapeme čokoládovou polevou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Palačinky podáváme jako teplý předkrm. Porce můžeme také ozdobit čerstvým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept