Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54589 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
10 ks | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Hrášek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
125 ml | Masový vývar |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
700 g | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Sýr Parmezán |
20 g | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 365,6mg |
Draslík | 781,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Bazalka, Celer řapíkatý, Cuketa, Hrášek, Paprika červená, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Česnek, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný, Masový vývar, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme mouku, vejce a olej. Postupně ze všeho vypracujeme tužší nudlové těsto. Zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Omyjeme zeleninu. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Řapíkatý celer rozkrájíme na kousky. Cuketu a oškrábanou mrkev také pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo vložíme na něj kousky zeleniny a přidáme hrášek. 5 minut dusíme a nakonec osolíme. Necháme vychladnout. |
3 | V misce utřeme tvaroh se žloutkem. Vmícháme zeleninu a nadrobno nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný parmezán. |
4 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. |
5 | Na pánev vlijeme olej a rozpálíme. Oloupeme česnek a vložíme na olej. Přidáme pokrájená rajčata, najemno nasekaný rozmarýn a tymián. Zalijeme vývarem a dusíme 20 minut. |
6 | Na dvě části rozdělíme nudlové těsto. Z každé části těsta vyválíme plát silný asi 2 milimetry. Na jeden plát klademe s odstupem asi 4 centimetrů malé kopečky zeleniny. Pak na něj přiložíme druhý plát a kolem náplně přitiskneme. Rádýlkem krájíme vyplněné čtverečky. Jejich okraje by měly být pevně přitisknuté k sobě. |
7 | Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ravioly v ní vaříme asi 5 minut. |
8 | Podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem. |