Jednoduchý recept

Rizoto zeleninové s chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54591
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Artyčoky
10 g Bazalka
150 g Chřest zelený
1 ks Citrony
10 g Estragon
100 g Fazolové lusky zelené
50 g Hrášek
20 g Máslo čerstvé
750 ml Masový vývar
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
10 g Roketa
200 g Rýže loupaná
2 ks Šalotka
2 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 760kJ
33% Sacharidy 120 g
137% Tuky 103 g
67% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Rizoto zeleninové s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme jeho dolní část a pokrájíme chřestové výhonky na kousky. Hlavičky chřestu dáme stranou. Odřízneme tvrdé špičky listů z artyčoků, rozčtvrtíme artyčoky a vložíme je do vody s citronovou šťávou. Omyjeme mrkev, oškrábeme ji a pokrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Odkrojíme oba konce z fazolek a pokrájíme je na stejně velké kousky.

2

Do hrnce vlijeme olej a zahřejeme. Vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Postupně vkládáme a opékáme zeleninu, jenom hrášek a hlavičky chřestu ponecháme stranou.

3

Přisypeme rýži, osolíme a opepříme.

4

V dalším hrnci přivedem k varu masový vývar. Asi čtvrtinu vroucího vývaru vlijeme do zeleninovo-rýžové směsi. Vaříme asi 20 minut. Přiléváme další vývar a mícháme. Nakonec po 10 minutách přidáme i hrášek a hlavičky chřestu. Jakmile rýže vsákne tekutinu, je rizoto hotové.

5

Nakonec před podáváním rizoto posypeme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nasekanými bylinkami, bazalkou, petrželkou, estragonem a roketou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept