Rizoto s hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s hřiby
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54592 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Masový vývar |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 11,1mg |
Draslík | 566,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s hřiby postup přípravy receptu:
1 | Hřiby očistíme a pokrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky. |
2 | Do hrnce vlijeme olej a přidáme máslo. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme k ní hřiby a necháme opéct. Vmícháme rýži, osolíme a opepříme. |
3 | V dalším hrnci přivedeme k varu vývar. Přidáváme vroucí vývar k rýži a hřibům. Zprudka vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nevsákne. |
4 | Před podáváním vmícháme nasekanou petrželkou a nastrouhaný parmezán. |