Jednoduchý recept

Rizoto s hřiby

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54592
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hříbky čerstvé
20 g Máslo čerstvé
750 ml Masový vývar
5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
2 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 534kJ
13% Sacharidy 48 g
20% Tuky 15 g
43% Sodík 860 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rizoto s hřiby postup přípravy receptu:

1

Hřiby očistíme a pokrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky.

2

Do hrnce vlijeme olej a přidáme máslo. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme k ní hřiby a necháme opéct. Vmícháme rýži, osolíme a opepříme.

3

V dalším hrnci přivedeme k varu vývar. Přidáváme vroucí vývar k rýži a hřibům. Zprudka vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nevsákne.

4

Před podáváním vmícháme nasekanou petrželkou a nastrouhaný parmezán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept