Čevapčiči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
225 g | Cibule |
150 g | Hořčice |
375 g | Hovězí maso zadní |
100 ml | Olej rostlinný |
3 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
375 g | Vepřový ořez |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 180,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 158,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čevapčiči postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně je umeleme s polovinou dávky cibule a mírně osolíme. Přidáme pepř a mletou papriku, směs dobře promícháme a rozdělíme na 30 dílků. |
2 | Z dílků tvarujeme válečky stejně veliké a v horkém oleji je opečeme dozlatova. |
3 | Při podávání čevepčiči přeléváme zbylým výpekem, obkládáme dávkou jemně nakrájené cibule a hořčicí. |
Už dlouho jsem nepřipravovala čevapčiči, tak jsem to napravila. Na jednu porci jsem počítala 120 g masa a tím pádem přidala o malinko více papriky. Sůl a pepř dávám dle chuti. Tuku na opečení je třeba více, odhaduji to na 10 porcí na 100 až 120 g. Čevapčiči jde upéct i na tukem vymazaném plechu v troubě, při teplotě zhruba 185°C cca 8 minut. Tento recept je klasika a za mě palec nahoru.