Jednoduchý recept

Základní recept na třené těsto s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54601

Ingredience

Na těsto
250 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko polotučné
650 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
180 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Náplň
200 g Maliny
100 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Ostružiny
100 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
13% Sacharidy 47 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 18 mg
12% Bílkoviny 7 g

Základní recept na třené těsto s ovocem postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme cukr, žloutky a utřeme na hustou pěnu. Za stálého míchání přiléváme mléko, vsypeme 300 g mouky. Bílky ušleháme na pevný sníh, přimícháme zbylou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr, zlehka promícháme.

2

Ovoce omyjeme, višně vypeckujeme, necháme okapat a obalíme je ve hrubé mouce. Obalené ovoce neklesne na dno těsta. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta vlijeme na plech, naskládáme střídavě maliny, ostružiny a vypeckované višně. Ovoce přelijeme zbylým těstem, opět poklademe střídavé ovoce.

3

Plech s těstem vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 40 - 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu, povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept