Pohankový chléb s jablečným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankový chléb s jablečným vínem
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54603 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka chlebová |
200 g | Mouka pohanková |
5 g | Sůl |
260 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 74,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mouka chlebová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankový chléb s jablečným vínem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sůl, sušené droždí, zalijeme jablečným vínem a rozpuštěným máslem, prohněteme, přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. |