Vařené hovězí maso se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso se zázvorem
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54605 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
500 ml | Granule dashi |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
125 ml | Omáčka sojová - Tamari |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
170 ml | Víno Saké |
100 g | Zázvor celý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 104,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Zázvor celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme a vhodíme na kostky nakrájené hovězí maso. Smažíme asi 5 minut ze všech stran. |
2 | Maso vyndáme a dáme stranou. Z hrnce vylijeme olej, vyčístíme ho a kostky masa tam znovu vhodíme a zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Přidáme najemno nakrájený zázvor a vaříme při snížené teplotě asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Poté scedíme. Vývar vylijeme. Kostky masa dáme stranou. |
3 | Do nového hrnce dáme dashi, saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přidáme hovězí kostky a vaříme přibližně 1 hodinu, dokud maso nebude měkké. Sundáme z plotny a necháme ještě 30 minut dojít. Kostky masa odložíme do misky. |
4 | Hrnec znovu dáme na plotnu a přivedeme k varu, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak do omáčky znovu vhodíme maso a promícháme. Takto hotové maso servírujeme do hlubších misek. |