Jednoduchý recept

Meruňková bublanina s jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Meruňková bublanina s jogurtem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54606
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

220 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jogurt bílý
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
400 g Meruňky
220 g Mouka polohrubá
140 g Mouka pšeničná hrubá
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 671kJ
7% Sacharidy 24 g
7% Tuky 6 g
1% Sodík 27 mg
7% Bílkoviny 4 g
Meruňková bublanina s jogurtem

Meruňková bublanina s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Do misky vsypeme 180 g moučkového cukru, přisypeme vanilkový cukr, spolu se 70 g másla a žloutky v misce utřeme do pěnu. Za stálého míchání postupně přiléváme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Bílky vyšleháme na pevný sníh, který vmícháme do těsta.

2

Meruňky omyjeme, rozřízneme na půlky, vybereme pecky a nakrájíme ještě na čtvrtky. Ovoce obalíme ve 100 g hrubé mouky. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou hrubou moukou a vlijeme připravené těsto. Na povrch těsta naskládáme čtvrtky meruněk a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40 - 45 minut.

3

Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu, posypeme ji zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na čtverce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Meruňková bublanina s jogurtem
Pekla jsem tuto bublaninu, ale recept za sebe nemůžu doporučit. Jogurtu je dost hodně, bublanina je jakoby mokrá, nenadýchaná, i když jsem přesně dodržela postup. Snědla se, ale opakovat již nebudu. Uvedený počet porcí 24 jsou menší kousky, je to tak pro 12 osob.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept