Jednoduchý recept

Salát s celeru, jablek a Nivy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54608
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
20 g Cibulka jarní
400 g Jablka
250 g Jogurt bílý
20 g Křen
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
10 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
200 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 772kJ
4% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
27% Sodík 539 mg
16% Bílkoviny 9 g

Salát s celeru, jablek a Nivy postup přípravy receptu:

1

Do salátové misky vlijeme jogurt, s pomerančovou šťávou, solí a pepřem ho dobře rozšleháme. Jablka omyjeme, neloupeme je, nakrájíme na malé kostky, které vložíme do zálivky a promícháme. Oloupaný celer spolu s křenem nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s jablky a celerem. Zelenou část jarní cibulky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a s Nivou, nakrájenou na malé kostky přidáme do salátu. Dobře promícháme, v lednici vychladíme.

2

Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Salát podáváme v malém množství jako předkrm. Ve větším množství s opečenou vekou servírujeme jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept