Jednoduchý recept

Celerový salát s mrkví a jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54609
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
3 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Jablka
250 g Jogurt bílý
200 g Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
6 ml Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
7% Sacharidy 25 g
198% Tuky 148 g
8% Sodík 154 mg
12% Bílkoviny 7 g

Celerový salát s mrkví a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Celer spolu s mrkví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do misky. Přidáme na malé kousky nakrájená jablka, ihned zalijeme citrónovou i pomerančovou šťávou, promícháme.

2

Jogurt smícháme s olejem, 1 lžíce cukru, worcesterskou omáčkou, solí, pepřem. Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme a necháme v lednici vychladnout.

3

Vychladlý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako hlavní jídlo, například jako lehkou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept