Jednoduchý recept

Celerový salát s jablky a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54611
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Jablka
50 g Kedlubna
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
40 ml Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
30 g Pórek
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 906kJ
9% Sacharidy 32 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 170 mg
2% Bílkoviny 1 g

Celerový salát s jablky a pórkem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cukr, vlijeme ocet. Přidáme oloupaný, na tenké proužky pokrájený celer. Podusíme jen 2 - 3 minuty, aby celer zůstal křupavý, ne zcela měkký, potom ho dáme do misky, necháme vychladnout. Přidáme omytá, neloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka a zamícháme. Vložíme omytou, osušenou, na kolečka nakrájenou bílou část pórku, nakonec do salátu vmícháme oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu.

2

Salát podle dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou. Ještě jednou promícháme, podle porci dělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept