Masové kuličky s dashi omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky s dashi omáčkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54612 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Krůtí stehna |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
2 ks | Šalotka |
20 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 kávová lžička | Víno Saké |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Omáčka | |
---|---|
500 ml | Granule dashi |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 ks | Řasa Nori |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
80 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
60 ml | Víno Saké |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 114,6mg |
Draslík | 533,4mg |
Vláknina | 619,0mg |
Vitamín A | 72,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí stehna, Olej slunečnicový, Šalotka, Strouhanka, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin, Omáčka sojová - Tamari, Řasa Nori, Solamyl - bramborový škrob, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké, Granule dashi, Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky s dashi omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si mlýnek na mletí surovin. Maso v něm umeleme, přidáme nasekanou šalotku, zázvor, vejce, saké, sójovou omáčku, mirin a promícháme. Do mísy přisypeme strouhanku a zpracujeme v těsto. Přes mísu dáme potravinářskou fólii a dáme na 1 hodinu do ledničky. Z těsta potom uděláme větší kuličky. |
2 | Na větší pánev nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a dáme usmažit masové kuličky. Smažíme asi 5 minut, dozlatova. |
3 | Vezmeme si menši kastrůlek a smícháme v něm dashi, mirin, saké, kousky řasy, sójovou omáčku a zamícháme. Když se začne omáčka vařit vyndáme řasu nori a vyhodíme ji. Do směsi přidáme krůtí kuličky a povaříme zvolna 5-7 minut. Uvařené masové kuličky vyjmeme z omáčky a dáme stranou. |
4 | Do omáčky přimícháme lžičku škrobu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Připravíme si čtyři misky do kterých dáme masové kuličky a přelijeme je omáčkou. |