Recept

Masové kuličky s dashi omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54612
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

300 g Krůtí stehna
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
2 ks Šalotka
20 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Víno Saké
1 kávová lžička Zázvor mletý
Omáčka
500 ml Granule dashi
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 ks Řasa Nori
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
60 ml Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
8% Sacharidy 30 g
10% Tuky 8 g
31% Sodík 614 mg
35% Bílkoviny 20 g

Masové kuličky s dashi omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si mlýnek na mletí surovin. Maso v něm umeleme, přidáme nasekanou šalotku, zázvor, vejce, saké, sójovou omáčku, mirin a promícháme. Do mísy přisypeme strouhanku a zpracujeme v těsto. Přes mísu dáme potravinářskou fólii a dáme na 1 hodinu do ledničky. Z těsta potom uděláme větší kuličky.

2

Na větší pánev nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a dáme usmažit masové kuličky. Smažíme asi 5 minut, dozlatova.

3

Vezmeme si menši kastrůlek a smícháme v něm dashi, mirin, saké, kousky řasy, sójovou omáčku a zamícháme. Když se začne omáčka vařit vyndáme řasu nori a vyhodíme ji. Do směsi přidáme krůtí kuličky a povaříme zvolna 5-7 minut. Uvařené masové kuličky vyjmeme z omáčky a dáme stranou.

4

Do omáčky přimícháme lžičku škrobu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Připravíme si čtyři misky do kterých dáme masové kuličky a přelijeme je omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept