Jednoduchý recept

Salát z celeru s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54613
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

10 g Celer - nať
300 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
3 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kečup ostrý
150 g Křenová pasta - Krenex
500 g Kuřecí maso vařené
200 g Ořechy vlašské
20 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
5% Sacharidy 19 g
43% Tuky 32 g
6% Sodík 130 mg
54% Bílkoviny 30 g

Salát z celeru s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a omytý celer nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky a smícháme spolu s Krenexem. Pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem, přidáme na malé kousky pokrájené vařené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, vlijeme worcesterskou omáčku, na tenké pásky nakrájený česnek, vše promícháme. Jogurt smícháme s kečupem a drobně nasekanou pažitkou, připravenou zálivkou přelijeme salát. Nakonec vložíme hrubě nakrájené ořechy a ještě jednou promícháme.

2

Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Všechny porce posypeme drobně nasekanou celerovou natí.

Poznámka

Podáváme jako studené hlavní jídlo s opečenou vekou nebo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept