Vánoční celerový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční celerový salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54615 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 ml | Brandy |
100 g | Celer řapíkatý |
3 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Olej olivový |
70 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ml | Pomerančová šťáva |
2 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 383,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční celerový salát postup přípravy receptu:
1 | Celer omyjeme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, potom pomerančovou šťávou, dochutíme solí, přilijeme olej a promícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, spolu s na hrubém struhadle nastrouhanou Nivou vložíme do misky. Salát ochutnáme, podle vlastní chuti dopepříme, vlijeme brandy a ještě jednou promícháme. |
2 | Hotový salát dáme do ledničky odležet a vychladit. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých salátových mističek a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm. Hodí se také jako příloha například k pečenému masu.