Celerový salát s lískovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s lískovými oříšky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54616 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
3 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
20 g | Kopr čerstvý |
40 ml | Olej olivový |
100 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Řecký jogurt |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 346,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Jablka, Kopr čerstvý, Ořechy lískové, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s lískovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Jablka spolu s celerem omyjeme, oloupeme. Následovně je nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do misky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Jogurt smícháme s olejem a smetanou, zalijeme salát. Vmícháme nahrubo nasekané oříšky, dochutíme solí, cukrem, vše ještě promícháme |
2 | Odležený a vychladlý salát porcujeme do jednotlivých salátových mističek. Každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme dobře vychlazený, je vhodný jako předkrm.