Recept

Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54617

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Perník
200 g Povidla švestková
1 špetka Skořice mletá
5 cl Slivovice
3 špetka Sůl
2 dl Víno madeira
2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 329kJ
13% Sacharidy 45 g
2% Tuky 1 g
17% Sodík 337 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka ze švestkových povidel a červeného vína postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v hrnci na rozehřátém másle ji zpěníme do růžova. Přilijeme silný čistý drůbeží vývar, kvalitní červené víno a přivedeme k varu. Poté za stálého míchání přidáme švestková povidla a pomalu je vaříme do doby, až se omáčka zredukuje o 1/3 objemu. Zahustíme jemně nastrouhaným perníkem, ochutíme solí (2 - 3 špetky), cukrem, pepřem a skořicí. Nakonec přilijeme 5 cl slivovice.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku podáváme k uzeným vařeným masům, uzenému vařenému jazyku, hovězímu masu, zvěřině a pečeným masům. Pokud chceme omáčku pikantnější, přimícháme ke švestkovým povidlům 0,5 - 1 lžíci rosolu z červeného rybízu. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo bramborový či houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept