Celerový salát s ananasem a oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s ananasem a oříšky
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54618 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
200 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Med včelí |
6 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
Na salát | |
300 g | Ananas |
250 g | Celer řapíkatý |
3 ml | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Hrušky |
150 g | Ořechy lískové pražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 614,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 11,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Med včelí, Pomerančová šťáva, Sůl, Ananas, Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Ořechy lískové pražené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s ananasem a oříšky postup přípravy receptu:
1 | Zálivka: připravíme ji z majonézy, smetany s pepřem, špetky soli, pomerančové šťávy a medu. Před dalším použitím ji odložíme do lednice. Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme citrónovou šťávu, přivedeme k varu. |
2 | Celer důkladně očistíme, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a ty ihned vložíme do vroucí vody. Povaříme 5 - 6 minut do křupava. Celer nesmí být rozvařený, ale křupavý. Scedíme, necháme okapat, vychladnout, smícháme s připravenou zálivkou. Do zálivky přidáme oloupaná, na stejně velké kousky jako celer nakrájené hrušky a čerstvý ananas, nakonec vmícháme hrubě nakrájené oříšky. Podle vlastní chuti dochutíme zbytkem soli, pepřem, lze i cukrem. |
3 | Hotový salát vychladíme, necháme odležet, podle porci rozdělíme do jednotlivých salátových mističek. |
Poznámka
Servírujeme studené. Salát podáváme jako studený předkrm.