Jednoduchý recept

Celerový salát s ananasem a oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54618
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Zálivka
200 g Majonéza
1 polévková lžíce Med včelí
6 ml Pomerančová šťáva
100 g Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
Na salát
300 g Ananas
250 g Celer řapíkatý
3 ml Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Hrušky
150 g Ořechy lískové pražené
1 špetka Pepř černý mletý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 965kJ
8% Sacharidy 30 g
87% Tuky 66 g
22% Sodík 434 mg
13% Bílkoviny 8 g

Celerový salát s ananasem a oříšky postup přípravy receptu:

1

Zálivka: připravíme ji z majonézy, smetany s pepřem, špetky soli, pomerančové šťávy a medu. Před dalším použitím ji odložíme do lednice. Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme citrónovou šťávu, přivedeme k varu.

2

Celer důkladně očistíme, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a ty ihned vložíme do vroucí vody. Povaříme 5 - 6 minut do křupava. Celer nesmí být rozvařený, ale křupavý. Scedíme, necháme okapat, vychladnout, smícháme s připravenou zálivkou. Do zálivky přidáme oloupaná, na stejně velké kousky jako celer nakrájené hrušky a čerstvý ananas, nakonec vmícháme hrubě nakrájené oříšky. Podle vlastní chuti dochutíme zbytkem soli, pepřem, lze i cukrem.

3

Hotový salát vychladíme, necháme odležet, podle porci rozdělíme do jednotlivých salátových mističek.

Poznámka

Servírujeme studené. Salát podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept