Recept

Hovězí ragú s rajským protlakem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 54620
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
180 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
150 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
4% Sacharidy 15 g
63% Tuky 47 g
32% Sodík 640 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí ragú s rajským protlakem postup přípravy receptu:

1

Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno.

2

Cibuli, česnek, slaninu a rajčata pokrájíme na drobné kousky. Hovězí maso krájíme na kostky, velké cca 2 x 2cm.

3

Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou a s celerem. Potom k orestované slanině a zelenině přidáme nakrájený česnek i kousky hovězího masa, za stálého míchání opékáme, dokud kousky masa nezhnědnou, dále mícháme, směs opékáme ještě dalších 10 minut. Po této době posypeme maso lžící hladké mouky, přidáme rajčatový protlak a za důkladného promíchávání vaříme asi 2 minuty. Přisypeme pokrájená rajčata, zalijeme 150 ml hovězího vývaru, 150 ml červeného vína a za stálého míchání přivedeme směs k varu. Po dosažení varu omáčku ochutíme špetkou pepře, soli, dvěma lžičkami oregána a 1/2 lžičky muškátového oříšku. Ochucenou omáčku vaříme 45 minut na mírném ohni za občasného míchání. Tuto masovou omáčku servírujeme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept