Recept

Hovězí ragů s rajským protlakem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 54620

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
500 g Hovězí maso přední
150 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
180 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
150 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
4% Sacharidy 15 g
63% Tuky 47 g
32% Sodík 640 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí ragů s rajským protlakem postup přípravy receptu:

1

Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno.

2

Cibuli, česnek, slaninu a rajčata pokrájíme na drobné kousky. Hovězí maso krájíme na kostky, velké cca 2 x 2cm.

3

Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, na rozehřátém tuku orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou a s celerem. Potom k orestované slanině a zelenině přidáme nakrájený česnek i kousky hovězího masa, za stálého míchání opékáme, dokud kousky masa nezhnědnou, dále mícháme, směs opékáme ještě dalších 10 minut. Po této době posypeme maso lžící hladké mouky, přidáme rajčatový protlak a za důkladného promíchávání vaříme asi 2 minuty. Přisypeme pokrájená rajčata, zalijeme 150 ml hovězího vývaru, 150 ml červeného vína a za stálého míchání přivedeme směs k varu. Po dosažení varu omáčku ochutíme špetkou pepře, soli, dvěma lžičkami oregána a 1/2 lžičky muškátového oříšku. Ochucenou omáčku vaříme 45 minut na mírném ohni za občasného míchání. Tuto masovou omáčku servírujeme teplou.

Poznámka

Hovězím ragů poléváme nejčastěji vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept